Rittenkalender VSH

We hebben 24 gasten en geen leden online


VERZEKERING


Verzekeraar

De leden van Velosport Herent met een lidkaart van de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB) zijn verzekerd via de Vlaamse Wielrijdersbond - Ethias voor:

  • Lichamelijke ongevallen;
  • Burgerlijke aansprakelijkheid;
  • Rechtsbijstand.

Voor een volledig overzicht verwijzen wij naar de website VWB: http://www.vwb.be/page/view/58/Verzekering.

 

Verzekering algemeen

  • Verzekering 24 op 24 uur (B.A. + Lichamelijke ongevallen + Rechtsbijstand), ook in het buitenland, ook als u alleen fietst, bij alle organisaties.
  • Geen specifieke fietskledij vereist, noch een specifieke sportfiets: ook geldig voor o.m. E-bikes, ligfietsen, driewielers, tandems.
  • Zelfde waarborgen ongeacht de leeftijd.
  • Naast het fietsen zijn ook zwemmen, joggen, wandelen, fitness, atletiek en turnen verzekerd alsook chronoritten (type La Marmotte).

 

Wat verstaat men onder het begrip ongeval?

Onder ‘ongeval’ wordt verstaan: een plotse gebeurtenis waarvan de oorzaak of een van de oorzaken buiten het organisme van het slachtoffer ligt en die een lichamelijk letsel tot gevolg heeft.

 

Wat te doen bij een ongeval?

We zetten de te volgen stappen op een rijtje.

1. Een verzekerde kwetst zich tijdens een activiteit.

2. De club/federatie voorziet een ongevalsaangifteformulier: hier te downloaden maar ook op website VWB.

3. De algemene info vul je zelf in. Vergeet zeker niet je rekeningnummer en e-mailadres. Met het ongevalsaangifteformulier stap je naar de dokter, die het medisch getuigschrift dient in te vullen.

4. Stuur het ongevalsaangifteformulier met vermelding van uw lidnummer (of rijksregisternummer) of kopie van de dagverzekering samen met de eventuele reeds ontvangen originele onkostennota’s (verschilstaten die u ontvangt van/aanvraagt bij uw mutualiteit, …) en verslagen rechtstreeks op naar Ethias Verzekeringen:

- Per mail (bij voorkeur):  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ;
- Per post: Prins-Bisschopssingel 73 - 3500 Hasselt.

5. Eens zij de documenten heeft ontvangen zendt Ethias Verzekeringen u binnen de vijf dagen een ontvangstmelding met alle nodige informatie en uw dossiernummer.

6. Alle bijkomende onkostennota’s kan u best in bundeltjes overmaken aan Ethias Verzekeringen met vermelding van het dossiernummer zodat zij - als het dossier volledig is - tot vergoeding kunnen overgaan.

7. Meld onmiddellijk ongunstige ontwikkelingen in het genezingsproces aan Ethias Verzekeringen om een zo vlot mogelijke regeling van het dossier te kunnen waarborgen.

 

Verdere informatie

Meer informatie m.b.t. volgende verzekering items, zoals Rechtsbijstand, Gratis Pechverhelping, Sport nevenactiviteiten en niet-sportactiviteiten, Vrijwillige helpers niet-leden en Reisbijstand verzekering vind je op de website VWB: http://www.vwb.be/page/view/58/Verzekering.